Home / Actueel / Mso-websites hoe werkt het #3: Voorbereidingen op live gaan!

Mso-websites hoe werkt het #3: Voorbereidingen op live gaan!

In de vorige blogartikelen van de serie ‘hoe werkt het’ hebben we de eerste vijf stappen besproken die jij gaat volgen bij het maken van jouw eigen mso-website. In het eerste blogartikel hebben we het gehad over de persoonlijke kennismaking, het perfecte pakket kiezen en de template uitzoeken. In het tweede blogartikel hebben we het gehad over structuur aanbrengen op de website en de website vullen met teksten en afbeeldingen. In dit blogartikel gaan we het hebben over de voorbereidingen die we gaan treffen zodat jouw website straks ook echt door de bezoekers gevonden kan worden!

mso-websites hoe werkt het voorbereiding tot live gaan


Hoe meet je of je website ook echt gevonden wordt?

Wanneer je een eigen website hebt is het belangrijk om te weten of (toekomstige) klanten jouw website kunnen vinden. In jouw pand kan je dit makkelijk meten want je ziet hoeveel bezoekers binnenkomen, maar bij een website is dit lastiger te meten. Om dit toch te kunnen meten is het belangrijk om Google Analytics te koppelen met jouw website, het koppelen met Google Analytics voeren wij voor jou uit.

In Google Analytics kun je meten hoeveel bezoekers er op jouw website komen en wat ze bekijken. Daarnaast kun je uit Google Analytics nog veel meer informatie halen, nieuwsgierig naar wat je allemaal met Google Analytics kunt doen? Lees dan vooral de serie blogartikelen die wij hebben geschreven over Google Analytics op de website van Nubium.

Naast het koppelen van Google Analytics voeren wij ook een kleine SEO (zoekmachine optimalisatie) check uit. Hierbij controleren we of je bijvoorbeeld alle meta beschrijvingen hebt ingevuld.


De laatste stappen voordat je website live kan

Je website is bijna klaar, er is een structuur aangebracht, de teksten en afbeeldingen zijn geplaatst en Google Analytics is gekoppeld. Voordat we de website live gaan zetten doorlopen wij een checklist om te controleren of alles goed is ingesteld. Hierbij kijken we bijvoorbeeld of de linkjes en knoppen goed werken, of alles logisch staat en of je website goed gevonden kan worden in de zoekmachines. Dit zou natuurlijk zonde zijn na alle tijd die je erin hebt gestoken. Wanneer wij nog dingen tegen komen zullen wij hierover contact opnemen met jou en je een advies geven.

Nadat we de gehele checklist hebben doorlopen is het tijd om je website live te zetten. Hoe we jouw website live gaan zetten leggen wij uit in ons volgende blogartikel. 

Inspiratie voor jouw nieuwe website nodig? Bekijk de websites die we al gebouwd hebben.